Uilen

Nestkast op uw erf ?

Als u in een steenuil vriendelijke omgeving woont is het de moeite waard om op uw erf een nestkast op te hangen. Wanneer de uiltjes zich eenmaal bij u hebben gevestigd is de kans groot dat ze jarenlang blijven. Ze worden uw vriendjes. We komen graag langs om uw erf te beoordelen en een kast bij u op te hangen. De prijs per kast is € 100,00 maar is gemaakt van duurzaam cederhout en gaat lang mee.

Meer informatie over de nestkasten die wij maken en verkopen: Nestkasten te koop

Steenuil

De steenuil is een beschermde vogel en staat symbool voor onze stichting. De Vogelbescherming en een aantal andere organisaties heeft een landelijk beschermingsplan voor de steenuil opgezet. Dat houdt in dat er per gebied een aantal erven “steenuil vriendelijk” wordt gemaakt, waarna wordt uitgezocht waar de grootste broedsuccessen worden behaald. Op die manier wordt stap voor stap ontdekt hoe je het de steenuil naar de zin kunt maken.
Lingewaard Natuurlijk doet mee aan dit project en heeft in Gendt en omgeving nieuwe nestkasten geplaatst. Deze zijn voorzien van een steenmartersluis om eieren en/of kuikens te beschermen tegen de steenmarter.

Nestkast voor steenuilen
Uilenkast
Steenuil

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑