Nestkasten te koop

Nestkasten te koop

Leden van de klusgroep van Lingewaard Natuurlijk hebben niet alleen vleermuiskasten en uilenkasten gemaakt om op te hangen in de Gendtse polder en op het traject van de door te trekken A15. Zij hebben ook diverse andere kasten gemaakt om te verkopen aan eenieder die daar belangstelling voor heeft. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen via info@lingewaardnatuurlijk.nl.

Uilenkast op uw erf ?

Als u in een steenuilvriendelijke omgeving woont is het de moeite waard om op uw erf een nestkast op te hangen. Wanneer de uiltjes zich eenmaal bij u hebben gevestigd is de kans groot dat ze jarenlang blijven. Ze worden uw vriendjes. We komen graag langs om uw erf te beoordelen en een kast bij u op te hangen. De prijs per kast is € 100,00 maar is gemaakt van duurzaam cederhout en gaat lang mee.

Uilenkast

Nestkastjes en voederhuisjes voor de kleine vogels in uw tuin

Wilt u genieten van vogels in uw tuin? U kunt ze extra naar uw tuin lokken met een nestkast of een voederhuisje.

vogelhuisje
Voederhuisje

Klein bijenhotel

Niet alleen vogels zitten soms verlegen om nesthulp. Ook insecten hebben behoefte aan wat steun. In “nette” tuinen kunnen bijvoorbeeld solitaire bijen (let wel: dat zijn bijen die niet steken) onze hulp goed gebruiken. Dat komt ook doordat in moderne huizen geen enkel gaatje of spleetje meer is toegestaan. Om dit te compenseren kunt u klein bijenhotel ophangen. Dan kunt u bovendien de levensloop van de bewoners helemaal volgen. De solitaire bijen zijn erg belangrijk omdat zij zorgen voor de bestuiving van onze gewassen.

Klein bijenhotel

Groot bijenhotel

Lingewaard Natuurlijk bepleit de aanleg van bijenvriendelijke bermen en akkerranden. Het is mooi als in de buurt van zo’n bloemrijke strook ook nestgelegenheid voor (solitaire) bijen aanwezig is. Daarom zijn er op diverse plekken in Lingewaard grote bijenhotels neergezet, bijvoorbeeld in Haalderen en op het Plaksche veld in Bemmel. Als u belangstelling heeft voor een dergelijk groot bijenhotel op uw terrein, neem dan contact op met onze vrijwilligers via
landschap@lingewaardnatuurlijk.nl.

Groot bijenhotel

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑