NME Lessen

Deze pagina is bedoeld voor de leerkrachten uit het basisonderwijs.

Als de veldlessen niet door kunnen gaan vanwege het aangescherpt coronabeleid, dan hoort u dat zo spoedig mogelijk van ons.

Voor de gemeente Lingewaard verzorgen wij natuur- en milieueducatie voor alle basisscholen van Lingewaard. Dat doen we in de vorm van veldlessen, letterlijk buiten in het veld. 

Onze mensen:
De organisatie van onze educatie wordt verzorgd door een vaste groep educatie-medewerkers.
Daarnaast is een aantal vrijwilligers actief die bij de lessen een ondersteunende rol vervullen en bij een aantal lessen vragen we de scholen om voor extra begeleiders te zorgen.

Onze laatste nieuwsbrieven

Klik Hier
Klik Hier

Indien u problemen heeft met inloggen in de digitale NME-gids kunt u contact opnemen met:
educatie@lingewaardnatuurlijk.nl

Coördinator Natuur- en Milieu educatie Lingewaard Natuurlijk
Rietje van Dalen
tel. 0481-462663 / 06-15008171

Veldlessen NME in Corona-tijd

We gaan weer voorzichtig beginnen met onze veldlessen. Het Corona-virus is nog onder ons, dus we blijven alert op onze gezondheid. Wij houden ons volledig aan de COVID- 19 maatregelen.
In het najaar zal er op één ochtend i.p.v. twee veldlessen voor groep 1 en 2, maar 1 veldles konijnenpad/ egelpad  gegeven worden. Er is  te weinig tijd om de materialen schoon te maken voor de tweede veldles.
Wij starten in Bemmel niet in het Stammetjesbos maar bij de Veldschuur. De kinderen kunnen dan voordat de veldles begint eerst hun handen wassen met zeep  in de buitenbak. Na afloop worden de handen weer met zeep gewassen in de buitenbak en maakt de gids alle materialen schoon. Op andere startplaatsen wassen de kinderen de handen met antibacteriële zeep (spuitbus).
Vanaf groep 3 tot en met groep 8 is er geen ouderbegeleiding. Gids en teamlid zijn dan de enige volwassenen tijdens de veldles.

Wij vragen hiervoor  uw medewerking.

© 2021

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑