Natuurgebied Plaksche Veld

In 2018/2019 zijn door Park Lingezegen plannen ontwikkeld voor de herinrichting van het deel van het Park dat aan de Noordrand van Bemmel ligt: Het Plaksche Veld.

Vrijwilligers van Lingewaard Nauurlijk hebben ideeën voor de herinrichting aangeleverd, en vele daarvan zijn in de definitieve plannen opgenomen.

Het gebied is in 2019 aangelegd. Lingewaard Natuurlijk beheert dit gebied samen met inwoners uit de naastgelegen wijken en Doornik Natuurakkers. 

Wij doen dit omdat hierin kansen worden gezien voor omvorming van voormalige intensief beheerde landbouwgrond naar een landschap dat hoort bij de streek. Het Plaksche Veld voorziet in de lokale uitloopbehoefte/recreatie en biedt  kansen voor de terugkeer van een grotere biodiversiteit. Het beheer van drie akkertjes aan de rand van het Veld zal worden uitgevoerd door Doornik Natuurakkers met als doel het herstellen van oude akkerflora. De kleine Wolfsmelk en Spiesleeuwenbek zijn geoogst op de Houtakker en uitgezet op deze akkertjes aan de Plakselaan.

© 2020

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑