Schooltuin inclusief onderwijs Lingewaard genomineerd voor Steenbreektrofee 2024

Het was weer een feestje om al die mooie inzendingen te mogen doornemen. Ik werd blij van de al die verschillende grote en kleine initiatieven van zowel bewoners als gemeenten. Alle deelnemers verdienen een pluim! Dat zegt Margot Ribberink, voorzitter van de jury.

De schoolmoestuintjes in Bemmel zijn genomineerd voor de Steenbreektrofee 2024, in de categorie Maatschappelijke Initiatieven. Uit de beschrijving van het project:

Schooltuin inclusief onderwijs is een unieke wijze van schooltuinieren, waarbij het werken in de moestuin is geïntegreerd binnen andere vakken van het onderwijsprogramma zoals rekenen en geschiedenis. Het programma gaat uit van natuurbeleving, plezier ervaren en leren door te doen. En dit alles met aanwijsbaar onderwijsrendement.

De winnaars van de Steenbreektrofee worden bekendgemaakt tijdens de Nationale Groendag op donderdag 10 oktober in Eindhoven.

Lees HIER de verantwoording van Jan de Moor, juni 2024

 

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑