Feest bij de kindermoestuintjes op Landgoed Groot Holthuizen

De jonge tuinders en de vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk zijn erg blij met hun nieuwe tuinhuisje. Omdat zij het tuinhuisje cadeau hebben gekregen, werd de officiële inwijding op 1 juni samen met de gulle gevers groots gevierd. Aan het tuinhuisje hangt nu een bord met de tekst: Mogelijk gemaakt door Dutch Welfare Fund & Gerrit Jeurissen Fonds.

Alles werd uit de kast gehaald voor een hartelijk dankjewel. Het toegangshek was versierd met ballonnen en de banner van Lingewaard Natuurlijk, en er hingen vlaggetjes aan het schuurtje. Er lagen mooie kleedjes op de tafels, er was koffie, thee en speciaal voor de kinderen limonade met een koekje. Alle kinderen kregen een mooie grote paprikaplant, die ze meteen in hun moestuintje konden planten.

De vertegenwoordigers van Dutch Welfare Fund & Gerrit Jeurissen Fonds hebben het schuurtje uitgebreid bekeken en kregen daarna een rondleiding langs het insectenhotel, het egelhuis en de kindermoestuintjes. Zij vonden het jammer dat er nog geen dakbedekking op het dak van het schuurtje lag. En jawel – ook het groene sedumdak mag op kosten van de weldoeners worden geplaatst. Wat een feest!

De kindermoestuintjes op Landgoed Groot Holthuizen zijn vorig jaar in gebruik genomen en bevinden zich nog in opbouw. Dit jaar is al bijna de helft van de tuintjes in gebruik. Wie zijn (klein)kinderen ervaring wil laten opdoen met de productie van gezond voedsel in een natuurlijke omgeving kan zich nog opgeven via het online formulier.

Helmut Rauschenberg, juni 2024  

Bert Schuringa (DWF+GJF), Christel Jacobi (DWF) en Paul Welling (SLN)

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑