19 mei 2024: Excursie in de Klompenwaard voor vogelvrienden 

We gaan op zoek naar geluiden en de vogels die erbij horen. Soms is dat eenvoudig, soms is het een echte uitdaging omdat niet elke vogel maar één liedje zingt…

We weten dat vogels geluiden maken voor hun soortgenoten. Om te waarschuwen, te laten horen waar ze zijn, of om de ander het hof te maken. Het leuke daarbij is, dat de vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept, gaat een wereld open! 

Tijdens de struintocht door de Klompenwaard richten we ons voornamelijk op de aanwezige vogels en het herkennen van hun geluiden. Met de verrekijker worden de vogels op het water en langs de oevers nader bekeken. Natuurlijk is er onderweg ook aandacht voor het ontspruitende lenteleven.

Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 19 mei van 14:00 tot ongeveer 16:00 uur mee met gidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk. Start bij de poort aan de ingang van de Klompenwaard, Sterrenschans Doornenburg, vanaf 13:45 uur bent u welkom.

Tip: kijker en fototoestel mee en let op stevig schoeisel en  bedekking van de benen. Het kan er behoorlijk modderig zijn. Vooraf aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: bel Nanke den Daas 06-53718739 of Gijsbert Peelen 06-10864179.

De grote lijster en zanglijster zijn door hun zang goed te onderscheiden

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑