Lezing 16 mei 2024: Waterschap Rivierenland over vispassages en klimaatadaptatie

Vispassages in de Linge

Tussen 2018 en 2023 plaatste Waterschap Rivierenland op acht locaties vispassages langs de Linge. Door deze vispassages kunnen zowel kleine poldervisjes als grote karpers en snoeken zonder belemmeringen verder trekken. De zelfdenkende vispassage (vislift) herkent elke vis die komt aanzwemmen. De vispassage kan de snelheid waarmee het water door de vispassage stroomt aanpassen aan de wensen van de vis. Zo heeft elke vis de beste mogelijkheden om te migreren.

Jeroen Peters en Coen van Dijk van Waterschap Rivierenland vertellen meer over de aanleg van de visliften: waarom is het nodig deze aan te leggen, wat zijn de ervaringen bij het bouwen geweest en welke vissen maken er nu al gebruik van?

Klimaatverandering en de effecten op het rivierengebied

Het klimaat verandert. Maar wat zijn de gevolgen voor het rivierengebied? Is er in de toekomst als het droger wordt nog water genoeg voor alle gebruikers? Na de pauze vertelt Ing. Coen van Dijk, adviseur klimaatadaptatie/droogte bij Waterschap Rivierenland, hier meer over.

De lezing is georganiseerd door Stichting Lingewaard Natuurlijk. U bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen op donderdagavond 16 mei 2024 in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. Inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur. Kosten €7,50 per persoon inclusief koffie of thee. Korting voor vrijwilligers en donateurs.


Bekijk vast het filmpje: Hoeveel vissen zwemmen er op de Linge?

foto @ Waterschap Rivierenland

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑