Door snoeien behouden we waardevolle stukken natuur

Vrijwilligers van de verschillende knot- en snoeigroepen van Lingewaard Natuurlijk hielden een gezamenlijke snoeiactie als afsluiting van het snoeiseizoen. Uit hun verslag: 

‘Elk jaar selecteren we een locatie in een van de kernen van onze gemeente. Dit jaar was dat Landgoed Groot Holthuijsen in Huissen. We verzamelden om 9 uur en gingen meteen aan de slag, met gereedschap dat de verschillende groepen zelf hadden meegenomen. Ondanks een aantal moeilijke bomen ging het voorspoedig en was rond lunchtijd de klus geklaard.’

De verzorging met warme drank, koek en soep was in goede handen bij de familie Hubers. De gesnoeide staken, voornamelijk van wilgen, worden op het terrein gebruikt voor onder andere vlechtheggen, binders (afzetten van stukken terrein met staken) en de productie van houtsnippers. 

‘In 2025 hopen we weer een dergelijke actie uit te voeren op een andere plaats binnen Lingewaard. Met dank aan alle deelnemende snoeiers, knotters, heggenvlechters en hoogstamfruitsnoeiers!’

Lees het complete verslag in lingewaard.gemeentenieuwsonline.

De verenigde vrijwilligers

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑