Vrijwilligers Plaksche Veld klussen met nieuwe gereedschappen

De vrijwilligers van de werkgroep Plaksche Veld zijn -na de natte winter- weer volop aan het werk. En zij maken daarbij gebruik van nieuw materieel dat aangekocht is met een financiële bijdrage van de Bemmel en Haalderenstichting.

Na een (te) lange natte winter zijn de vrijwilligers van het natuurgebied Plaksche Veld in Bemmel weer gestart met onderhoudswerkzaamheden. In de winter is het materieel wat we daarbij gebruiken uitgebreid en deels vervangen door elektrische apparaten. Zo beschikken we nu over een aanhanger achter onze éénassige tractor en zijn veel gereedschappen vernieuwd. En we hebben nu ook een elektrische bosmaaier en elektrische heggenscharen. Dat dankzij een financiële bijdrage in het kader van het 75-jarig jubileum van de Bemmel en Haalderenstichting.

De vrijwilligers zijn daar ontzettend blij mee en het klussen is er nog leuker door. In de wintermaanden zijn de heggen langs de Groenestraat gevlochten. Ziet er fantastisch uit. En in maart zijn we gestart met het maaien langs de heggen en het verwijderen van wilgenopslag rond de poel en de bijenheuvel. De wilgen langs de watergang nabij de sportvelden zijn door de gemeente gesnoeid en wij hebben veel takken verzameld en daarmee de takkenrillen (houtwallen) uitgebreid. Er is ook een nieuwe ronde takkenril gemaakt, omringd door wilgenbomen.

Aan het eind van het jaar gaan we nieuwe bosjes en akkers aanleggen. De voorbereidingen daarvoor zijn ver gevorderd. Kom vooral eens kijken en maak een wandeling door het natuurgebied. We proberen zoveel als mogelijk het onderhoud handmatig uit te voeren. Dat lukt niet altijd vanwege de hoeveelheid werk.

Er is veel te doen dus. Interesse om mee te werken? Een leuke en gezellige vorm van bewegen in de buitenlucht. Meld je aan via een mail naar landschap@lingewaardnatuurlijk.nl

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑