Excursie 21 april 2024: Wandelen door de Angerse  polder

De uiterwaarden van Angeren vormden ooit het het grensgebied tussen de hertogdommen Gelre en Kleef; tekenen daarvan zijn tot nu toe zichtbaar gebleven. Ook zien we hier dat door veranderend beleid de uiterwaarden worden teruggegeven aan de natuur en de boeren wijken. Een langzaam maar gestadig proces.

Onze wandeling voert door deze polder langs oude baggergaten en steenovendijkjes. Onderweg besteden we aandacht aan natuur en historie. Wellicht zien we baltsende futen op het water en met wat geluk een zomertaling. Een ding is zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur.

U kunt het op zondag 21 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur zelf beleven. Vanaf 13.45 staan wij klaar op de dijk tussen de twee kerken in Angeren. Trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Deze tocht is niet geschikt voor minder validen. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 5 jaar.  Deelname is gratis, maar naar afloop zijn wij blij met een vrijwillige bijdrage. Aanmelden is niet nodig. Voor inlichtingen bel Gijsbert Peelen 06-10864179.

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑