Excursie 17 maart 2024: Lente in de Gendtse Polder

Na de zachte winter en veel hoog water kondigt het voorjaar zich aan. Het wordt spannend waar we wel en niet kunnen lopen bij deze excursie. Goede laarzen sterk aanbevolen! 

Ongetwijfeld laten de voorjaarsbloeiers zich al zien. Zo komt het klein hoefblad met zijn gele bloemen tevoorschijn nog voor het blad vormt, en bloeien de grote ereprijs, speenkruid en hondsdraf  al volop. Deze planten maken gebruik van het licht dat nu nog de bodem bereikt. Binnenkort is dat afgelopen als de bomen en struiken en andere kruiden uitlopen. We horen vogels zingen om vrouwtjes te imponeren en zien dat naast de koniks, rode geuzen, reeën en bevers ook vossen en dassen hun sporen achterlaten.

Ook benieuwd naar de lente in de Gendtse Polder? Ga dan mee met onze gidsen op deze natuurwandeling. Op zondag 17 maart om 13:45 uur verzamelen wij bij de dijkafrit (witte bruggetje) van de Kaakse Dam in Gendt. Om 14:00 uur vertrekken we  voor een wandeling van maximaal 2½ uur. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter op prijs gesteld.

Aanmelden is niet nodig. De excursie wordt geleid door Kitty Peters en Gijsbert Peelen. Voor nadere informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179. Tip: laarzen aan, verrekijker en fototoestel mee. Geschikt voor het hele gezin.

Foto’s: Kitty Peters

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑