Zaterdag 2 maart 2024: Kliekjesdag Bomenhub de Veldschuur

Op 2 maart tussen 14:00 en 16:00 uur is de laatste mogelijkheid om vóór de zomer jonge bomen en struiken te komen halen bij de Bomenhub. En er is weer van alles geoogst door de vrijwilligers.

Zoals veel inheemse en besdragende soorten, belangrijk voor insecten en vogels. De biodiversiteit versterken kan zelfs als je maar een klein tuintje hebt. Kom dan voor een lijsterbes (bloeitijd mei), vuilboompje (bloeitijd mei-september) met daartussenin de kornoelje (bloeitijd juni-juli). Dat past in elke tuin. Er zijn ook weer wilgenslieten. De vorige keer nam een moeder een grote bos slieten mee voor ‘een hut in de tuin voor de kinderen’. Plant je een knotwilg naast de lijsterbes, kornoelje en vuilboom, dan heb je al het begin van een tuiny forest. Zie: www.ivn.nl.

Nieuwe kansen komen weer in de herfst: in november 2024 starten we het nieuwe seizoen van de bomenhub met het oogsten van boompjes en struiken.

De bomenhub is onderdeel van de MeerBomenNu-campagne om in het hele land meer bomen aan te planten. Zo zorgen we voor meer CO2-opslag, houden we klimaatverandering tegen en verhogen we de biodiversiteit.  Wil je een bijdrage leveren als oogstlocatie, plantlocatie of vrijwilliger, geef je dan op via de website www.meerbomen.nu.  Een financiële bijdrage leveren kan ook. Stort dan op IBAN NL69 TRIO 0784 9175 58 van Stichting Urgenda onder vermelding van MeerBomenNu.

Foto: MeerBomenNu

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑