Omroep Gelderland bezoekt de Bomenhub

Het liep zaterdagmiddag storm op de Breng-ruil-haaldag bij Bomenhub de Veldschuur in Bemmel. En omroep Gelderland kwam een kijkje nemen.

Van tevoren was de mensen al gevraagd om zich aan te melden, zodat ze tijdens hun tijdslot meer ruimte en aandacht zouden krijgen. Een flinke groep vrijwilligers stond dus ook klaar voor hulp en advies.

De bedoeling van deze actie onder de hoede van MeerBomenNu is om jonge boompjes en struiken die op een verkeerde plek staan, een betere kans te geven om uit te groeien. Zo verhogen we de biodiversiteit, ook in Lingewaard. Vrijwilliger Ewald: ‘Op sommige plekken gaat het wel goed, maar de trend is dat de biodiversiteit achteruitgaat. Dus we moeten gruwelijk ons best doen om dat te dempen’.

Bekijk het filmpje van Omroep Gelderland voor het hele verhaal.

Begin maart is de laatste uitdeeldag van Bomenhub de Veldschuur; daarna wordt de plek gereed gemaakt voor de schoolkinderen die er vanaf april weer komen moestuinieren. Houd onze berichten in de gaten voor een laatste kans! 

Veel belangstelling bij de Veldschuur Foto: omroep Gld

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑