3 februari: Breng-ruil-haaldag Bomenhub De Veldschuur

Tuin lente-klaarmaken? Gebruik de Bomenhub! 

‘Kan ik nog opschot uit mijn tuin komen brengen?’ Iemand die weet dat ik betrokken ben bij de Bomenhub stelt me die vraag. Jazeker kan dat. Zaterdag 3 februari van 14:00 tot 16:00 uur is weer een breng-haal-ruildag bij Bomenhub de Veldschuur Lingewaard aan de Sportlaan in Bemmel.

Aanvoer uit de eigen tuin is zeer gewild. Zaailingen die je meebrengt zijn dezelfde middag nog weg. Tuin- en biodiversiteitsliefhebbers blij! Voor mensen met grote percelen is weer veel geoogst door de vrijwilligers. Er zijn beuken (voor hagen), meidoorns en hondsrozen. Deze keer nog meer wilgenslieten die uitgroeien tot knotwilgen. Ook in het aanbod krulwilgen, voor liefhebbers van Paastakken.

De boompjes of struiken die je brengt moeten tussen de 50 cm en 2 meter hoog zijn om ze succesvol te kunnen herplanten. Hang er bij het inleveren een kaartje aan met de naam. Lever ze bij voorkeur zonder kluit in, vanwege inkuilruimte en het meereizen van verstekelingen zoals zevenblad, haagwinde en kweekgras.

Grijp je kans om mee te doen aan het vergroenen van onze omgeving en kom op 3 februari wat uitzoeken bij de Bomenhub!

Arianne Nas

 

Bomenhub De Veldschuur

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑