18 februari: Uilenballen uitpluizen en bezoek Dijkmagazijn

Wat is een uilenbal? Een klompje haren en botjes, uitgespuugd door een uil. Als je zo’n uilenbal uitpluist kun je zien wat de uil heeft gegeten. Op zondagmiddag 18 februari vertellen gidsen van Lingewaard Natuurlijk meer over de Nederlandse uilen en hun dieet. En natuurlijk zijn er uilenballen om uit te pluizen!

Wil je eens zien wat er in zo’n uilenbal zit? Geef je dan snel op. We zijn ruim een uur bezig met de uilenballen, daarna of daarvoor ben je welkom voor een bezoekje aan het Dijkmagazijn. Daar zijn opgezette uilen te bekijken, maar er is nog veel meer te zien over de natuur in Lingewaard.

Vanaf 13.45 uur verzamelen we in de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Kinderen zijn welkom vanaf 8 jaar.

Er is een maximum van 20 deelnemers. Aanmelden via info@lingewaardnatuurlijk.nl is noodzakelijk! Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Uilenballen uitpluizen

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑