Geslaagde tweede breng-en-haaldag Bomenhub de Veldschuur

‘En toen kwamen de vogels terug’ vertelt een Gendtse inwoner, die haar kruiwagen vol aan het laden is met een keuze aan boompjes en struiken. Ze heeft een paar hectare grond bij haar huis en is al een tijdje bezig om met meer groen om de biodiversiteit te versterken. Het begon met alleen maar gras, en zonder vogels.

Het was de tweede haal-en-breng-dag van dit seizoen bij bomenhub de Veldschuur Lingewaard. In de tussentijd zijn er door vrijwilligers van de bomenhub en de Gelderse afdeling van MeerBomenNU weer veel zaailingen geoogst. En via de website van MeerBomenNu hadden zich al 38 mensen aangemeld om kleine of grote partijen zaailingen te komen halen.

Drie grote afnemers uit Gendt, en iemand uit Lienden die haar opa’s boomgaard heeft overgenomen en aan het opknappen is. Ook waren er mensen die voor het terrein van hun werk boompjes kwamen halen, zoals een school in Neerbosch-Oost voor de schooltuin en de adviseur groen van een GGZ-instelling uit Nijmegen.

Het initiatief van Stichting Boomrijk Lingewaard en Stichting Lingewaard Natuurlijk, onderdeel van de campagne MeerBomenNu, werkt op steeds grotere schaal aan het doel: meer bomen en struiken planten om de biodiversiteit te verhogen en effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Mooi dat dan de vlinders en vogels terugkomen.

Grijp je kans! Op zaterdag 3 februari van 14:00 tot 16:00 uur is de derde breng-en-haal-dag van de bomenhub bij de Veldschuur, aan de Sportlaan in Bemmel.

Jong geleerd...

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑