Geslaagde boomplantdag in EcoPark De Kapel

Op een koude woensdagochtend stonden op het terrein van het toekomstige EcoPark De Kapel al vroeg de vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk klaar; met kruiwagens, schoppen, harken en meetstokjes, en klaptafeltjes voor de koek en zopie. Het was boomfeestdag en schoolkinderen kwamen een gemengde haag planten rond het terrein aan de Kapelstraat. De contouren van het EcoPark werden hiermee zichtbaar!

In groepjes van twee hebben leerlingen van IKC de Tichelaar uit Gendt en BSO De Vlinderboom uit Bemmel gezamenlijk ruim 200 meter struikjes geplant. Gewapend met een meetstok van 50 cm, een schop en een hark, werden steeds twaalf verschillende struikjes per drie meter geplant. Onder andere Gelderse roos, veldesdoorn, egelantier, kornoeljes en meidoorns. Een pluim voor deze stoere doorzetters, want het was zwaar werken in de natte kleigrond!

 

Hard gewerkt!

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑