Excursie 17 december: Spoorzoeken in de Bemmelse polder

De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de handschoenen, de polder te verkennen.

Dieren die we niet zo maar tegen het lijf lopen, laten hun sporen achter in de natuur. Is het hol van een konijn, vos of das? Wie heeft aan die tak geknaagd? Is die pootafdruk van de vos of toch van een hond? Met de gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan we op zoek naar deze sporen en leren meer over de fascinerende polderbewoners.

Ook kijken we naar gevleugelde wintergasten zoals kramsvogels en koperwieken, of de grazende kolganzen en brandganzen. Misschien ontdekken we wel een  zeldzame roodhalsgans. Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. 

Op naar buiten, even een frisse neus halen! Zondag 17 december verzamelen we vanaf 13:45 uur in de Veldschuur aan de Sportlaan 1M te Bemmel. De tocht start om 14:00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Tip: Trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem de verrekijker mee. Kinderen zijn welkom vanaf 5 jaar. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is aanbevolen, maar niet noodzakelijk. Aanmelden bij Jeroen Peters: 06–10934414 of via info@lingewaardnatuurlijk.nl 

Brandganzen

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑