Veel belangstelling tijdens eerste breng-en-haal-dag bomenhub

Bij de start van de eerste breng-en-haal-dag stonden er bij Bomenhub de Veldschuur in Bemmel al 700 zaailingen te wachten op een kans om uit te groeien. Zij zijn verzameld in de omgeving van Lingewaard door vrijwilligers van de bomenhub en de Gelderse afdeling van MeerBomenNU. En het was zaterdag 11 december meteen een drukte van belang.

De mond-op-mondreclame, berichtjes in het gemeentenieuws en op de website van MeerBomenNu hebben wervend gewerkt. Dit keer met veel belangstelling uit Lingewaard zelf. Mensen kwamen voor een grote partij beukjes voor de heg, maar ook voor een variatie aan boompjes en struiken voor een gemengde haag die de biodiversiteit in de tuin vergroot.

Twee jongetjes van een jaar of elf, die zelf boompjes hadden gekweekt, kwamen ze ruilen voor andere boompjes. Ze wisten precies wat ze wél en niet wilden. Een mevrouw uit Nijmegen-Noord zocht boompjes uit om in haar eigen voortuin een tuiny forest aan te leggen. Ze nam ook nog wat mee voor het kale plantsoentje bij haar aan de overkant. Een beheerder van het voedselbos uit Elst zocht naar eetbare struiken.

Verrassend dat er deze keer ook veel werd gebracht: zo’n 100 stuks! En er zijn rond de 500 zaailingen opgehaald.

De volgende breng-en-haal-dag is op 16 december van 14 tot 16 uur. Wil je meehelpen met oogsten rondom Lingewaard, meld je dan aan via meerbomen.nu.

Bomenhub De Veldschuur

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑