Elk nadeel… (bericht uit Groot Holthuizen)

Het jaar is kletsnat begonnen, en zo lijkt het ook te eindigen. Op de moestuin bij Landgoed Groot Holthuizen kun je maar beter weer rubberen laarzen aan hebben.

Sommige tuintjes zijn al winterklaar, in andere tuintjes staat de kool nog op de oogst te wachten. Net als de pepers en paprika’s, die gezien mogen worden! Pasgeleden zijn achter de moestuintjes fruitbomen geplant. En zo is er nog een en ander gebeurd. Zie hiervoor het fotoverhaal.

In het achterste deel van de moestuin hebben we wel een flink probleem met de afwatering. Het is maar goed dat de tuintjes vooraan het eerst zijn gekozen. Stel je voor dat je achterin met een tuintje zou zijn begonnen. Dan had je maar beter waterplanten kunnen gaan kweken.

Maar wat doen we nu? Een windmolen bouwen die het water wegpompt? Misschien moeten we daar nog even mee wachten. Als het nou eens flink gaat vriezen, dan is dat niet alleen goed voor de boerenkool, maar dan kunnen we ook op de achterste tuintjes gaan schaatsen! Het schuurtje wordt dan de koek-en-zopie tent. Goed idee?

Tekst en foto’s: Helmut Rauschenberg

Klik op het fotoverhaal…

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑