Planters gevraagd voor aanplant heggen in Lingewaard en Millingerwaard

Tot en met vorig plantseizoen stond al 6,2 km aan heggen in de grond, waar we toen best blij mee waren. Heel trots zijn we op de 4,5 km de die daar komend plantseizoen bij gaat komen. De struikjes zijn al besteld. Onze boeren nodigen uiteraard familie, vrienden en bekenden uit om te helpen, maar een aantal van heeft zo’n grote partijen voor de boeg dat ze best nog wat handen kunnen gebruiken.

Wij vragen jullie daarom om hulp en willen jullie graag verwelkomen op drie locaties. We verzamelen om 09.30 uur en gaan weer huiswaarts rond 16.00. Bij aankomst wordt uitleg gegeven over de methode van planten en kan iets worden verteld over de locatie. De locaties zijn:

  1. Op 24 november aanstaande bij Peter van Erp, aan de Ressensestraat 21, Ressen, waar we met een vernuftige kleinschalige plantmachine aan de slag gaan. De hulp omvat bediening van de machine, voorbereiding en nazorg. Laat je verrassen.
  2. Op 25 november, 2 december en 9 december bij Theo Hubers, aan de Parkdreef 2, te Huissen, waar zowel machinaal als in sleuven wordt geplant. Hier word je omgeven door park Holthuizen en adem je direct doorleefde natuur in.  
  3. Op 2 december bij Claudia Rudorf, aan de Zeelandsestraat 21, Millingen aan de Rijn. Je draagt er je steentje bij aan de ontwikkeling van uitgekiende agroforestry- en voedselbosprojecten en treft er een overweldigende variatie in toekomstig voedsel. Meer informatie vind je op www.biesterhof.nl

Op 23 november kunnen we op elk van deze drie projecten ook nog hulp gebruiken bij het sorteren en/of het opkuilen van plantmateriaal. 

Wij vragen iedereen die komt stevige schoenen, dan wel laarzen aan te trekken, stevige handschoenen mee te nemen en een eigen schop of spade. Wij zorgen zelf voor de aanwezigheid van voldoende reservemateriaal, inclusief stevige handschoenen. Net zoals voorheen vragen wij jullie ook zelf een lunchpakket mee te nemen en een flesje water om zo nu en dan en slokje te nemen. Voor koffie en thee, de spreekwoordelijke kop soep en verdere hapjes en versnaperingen zorgen de gastheren en gastvrouwen. Het is onze ervaring dat ze jullie verwennen.

Terug naar onze uitnodiging: laat ons, via Theo Dhont theodhont@gmail.com, graag per omgaande weten wanneer je kunt. Bij voorbaat dank daarvoor. Wij zien weer uit naar ouderwets gezellige dagen!

Dank en groet, Louis Dolmans

Zie HIER voor meer informatie over dit project via de website van Doornik Natuurakkers. 

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑