Pannenbier in moestuin Park Holthuizen

Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt, en de dakpannen gelegd kunnen worden, schenkt de opdrachtgever pannenbier. Dat ging heel anders toen het schuurtje op het terrein van de moestuin voor kinderen in Huissen werd gebouwd. 

De panelen en platen voor de houtskeletbouw waren amper op het terrein aangekomen of de kroonkurken gingen al open – terwijl nog geen enkel zijpaneel recht overeind stond. Toen bleek dat het niet eens echt bier was maar 0% bier! De bouw van het schuurtje verliep, misschien ook daardoor, wel voorspoedig. Alleen werden de dakplaten afgedekt met dikke folie als voorbereiding op het groen begroeide dak. Dus ook al geen pannen! 

Terwijl er van het 0%-pannenbier op het verkeerde moment en zonder pannendak in het vooruitzicht geen hout klopte, is er toch sprake van een groot succes: het houten schuurtje staat als een huis. We kunnen het tuinseizoen 2024 dus beginnen met een mooi schuurtje voor ons gereedschap, met een afdak om te schuilen bij een bui. Hoera en hulde aan de bouwers! 

PS Ook van hout (snippers) zijn de paden op het terrein. Met die houtsnippers zijn hele mooie kleine paddenstoeltjes meegekomen. Die zie je, nu het herfst is, overal opkomen.  

Verslag en foto’s: Helmut Rauschenberg 

 

Pannenbier in moestuin Park Holthuizen

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑