Werkzaamheden vrijwilligers Plaksche Veld op TV

Met eigen ogen zien? Kijk op 22 oktober om 17:15 uur naar de uitzending ‘Angelique gaat buurtmaken’ over gemeente Lingewaard, te zien op TV Gelderland. Of kom een keertje langs. Via deze link kun je de uitzending terugkijken: https://www.gld.nl/tv/programma/angelique-gaat-buurtmaken/1501

Voor het wekelijkse programma ‘Angelique gaat buurtmaken’ van TV Gelderland bezoekt Angelique Krüger bewonersinitiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Op 28 september volgde ze met haar crew de vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk, aan het werk op het Plaksche Veld.

Het Plaksche Veld is een natuurgebied in de bocht van de Groenestraat en Plakselaan in Bemmel, onderdeel van Park Lingezegen. Een vrijwilligersgroep van Lingewaard Natuurlijk, bestaande uit bewoners van de naastgelegen wijken, beheert dit gebied. De werkzaamheden in september waren onder andere heggen vlechten, maaien van het grasland, zaden verzamelen uit de bloemrijke randen en zaailingen oogsten rond de poel.

Zaailingen zijn jonge boompjes en struiken die spontaan zijn opgekomen op plekken waar geen ruimte is om uit te groeien. Ze zijn uitgegraven en nu tijdelijk opgeslagen in de bomenhub bij de Veldschuur. De komende winter kunnen inwoners van Lingewaard op bepaalde dagen de jonge boompjes en struiken gratis ophalen om ze in hun eigen tuin een nieuwe kans te geven. De zaden van de bloemen in de randen zijn geoogst en worden weer op andere plekken in het gebied uitgezaaid. Door het vlechten van de heggen worden ze ondoordringbaar voor vee en mensen, maar een paradijsje voor kleinere dieren. Net als de rest van het terrein.

foto’s: T. Wiggers

 

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑