22 oktober: Bloemen zaaien in natuurgebied Plaksche Veld. Doe je mee?

Op zondag 22 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur gaan we een nieuwe bloemenrand zaaien in het Plaksche Veld in Bemmel. Een leuke activiteit voor kinderen en volwassenen die houden van een bloemrijke woonomgeving. Wie helpt er mee?

Het Plaksche Veld ligt in de bocht van de Groenestraat en Plakselaan in Bemmel, en is onderdeel van Park Lingezegen. Een vrijwilligersgroep van Lingewaard Natuurlijk, bestaande uit bewoners van de naastgelegen wijken, beheert dit gebied. De afgelopen maanden hebben zij een aantal keren het zaad verzameld van de uitgebloeide bloemen. Het geoogste zaad gaan we nu uitzaaien in een nieuw aangelegde bloemenrand. En het lijkt ons leuk als kinderen uit de omgeving hieraan mee willen helpen. Zodat de komende zomer alle inwoners van Lingewaard, maar vooral ook de bijen en andere insecten, weer kunnen genieten van een prachtige bloemenzee.

Dus, trek je klompen of laarsjes aan en kom op 22 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur naar het  Plaksche Veld, ingang in de bocht tussen de Groenestraat en Plakselaan in Bemmel. Aanmelden is niet nodig. 

Tip: Toen de laatste keer het zaad werd geoogst, is dat gefilmd door TV Gelderland voor het programma ‘Angelique gaat buurtmaken’. Te zien op 22 oktober om 17:15 uur in de uitzending over gemeente Lingewaard. Thuis nog even TV Gelderland kijken dus?

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑