Excursie 15 oktober: Herfst in de Gendtse Polder 

In de Gendtse polder is altijd wat te beleven. Waar je vroeger alleen kleiputten vond of weilanden is nu een grote variatie aan natuur te bewonderen. De polder is het leefgebied geworden van runderen, konikspaarden, bevers, dassen en reeën. Daarnaast kun je vele vogelsoorten en bijzondere planten bewonderen, en in de herfst zijn er natuurlijk paddenstoelen te vinden.

Natuurgidsen van Stichting Lingewaard Natuurlijk gaan op zondag 15 oktober van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur de polder in voor een natuurwandeling. Wij verzamelen om 13.45 uur bij de dijkafrit aan de Kaakse Dam in Gendt. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. Ga je mee?  

Tip: stevig schoeisel of laarzen aan, spiegeltje, verrekijker en fototoestel mee. Aanmelden mag (via andrevanboekholt@planet.nl), maar is niet nodig. Meer informatie: André van Boekholt, 06-11702169. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 

Putter eet zaden van klis (foto: cppeters)

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑