Te gast bij de reeën

Na regen komt zonneschijn en wat blijkt? Zelfs in de regentijd werden de moestuintjes in Huissen bezocht door volhardende kinderen. Maar ook door de reeën.

Wat heeft het geplensd deze zomer. Even leek het erop dat je alleen nog per boot bij de moestuintjes in Huissen kon komen. De dappere kinderen (en hun ouders) die ondanks de grote plassen en de zompige klei voor hun moestuintje wilden zorgen, deden er goed aan hoge rubberen laarzen aan te trekken.

Maar na regen komt zonneschijn. De plassen drogen op en wat zie je dan? De sporen van wie er allemaal geweest zijn! En dat waren veel meer reeën dan kinderen.

De reeën liepen ook precies daar waar de kinderen gewerkt hadden: de afdrukken van hoefjes en laarsjes lopen dwars door elkaar heen. Het liefst zouden de reeën eten van de heerlijke groenten in de moestuintjes. Maar gelukkig staan die veilig onder netten. Bij de wal kun je zien waar de reeën ’s avonds door de brandnetels heen komen aanlopen. Eigenlijk liggen de moestuintjes dus op het terrein van de reeën en zijn wij een beetje bij hen te gast! 

Helmut Rauschenberg

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑