We hebben allemaal wel eens lekker met onze voeten in het water langs de Waal gespat, er de hond uit gelaten of er platte stenen over het water laten ketsen. Maar weten we ook hoe het zit het met het ontstaan van deze rivierloop en het landschap eromheen? En met wat voor stenen wij gooiden en waar ze vandaan zijn gekomen?

Op zondag 17 september vertellen gidsen van Lingewaard Natuurlijk er het een en ander over vanaf het strand bij voormalig restaurant De Sprok. We gaan met een zoekkaart langs de rivier op zoek naar stenen. Misschien vind je wel een jaspis (halfedelsteen), een vuursteen of een zwarte toetssteen? En natuurlijk gaan we tot slot ook even stenen ketsen.

De tocht is geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf 6 jaar. Tip: laarzen aan en vergrootglas meenemen. Startpunt is bij voormalig restaurant De Sprok (nu Baiana), Waaldijk 9 in Bemmel. Start 14.00 uur, duur ongeveer 2 uur. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld. Wil je meelopen? Meld je dan aan via Jos Peters telefoon 06-10766778.

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑