Stichting Lingewaard Natuurlijk is een energieboswachter rijker

Door de Gelderse Natuur en Milieufederatie werd het afgelopen jaar een cursus georganiseerd voor energieboswachters, een training die Jos van Betuw – actief bij Stichting Lingewaard Natuurlijk – met succes heeft gevolgd. Als ‘burgerexpert’ kan hij nu conceptplannen voor wind- en zonneparken beoordelen op ecologische kwaliteit en helpen de plannen te verbeteren.

Wat houdt dat precies in? Een energieboswachter kan plannen voor wind- en zonneparken beoordelen op de effecten voor natuur en biodiversiteit; kansen zien en concrete voorstellen doen voor het beschermen van de natuur en het bevorderen van de biodiversiteit op deze terreinen; risico’s en kansen van het project voor de natuur met de gemeente en de projectontwikkelaars bespreken.

Jos: “Ik kan bij nieuwe zon- en windprojecten gericht inbreng geven voor het gemeentelijk biodiversiteitsbeleid. Hopelijk leidt dat tot betere plannen!”

Lees meer op de site van de Natuur en Milieu Gelderland.

Foto: Natuur en Milieu Gelderland

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑