Op zoek naar enthousiaste natuurgidsen en begeleiders

Op dit moment heeft Lingewaard Natuurlijk een fijne groep natuurgidsen, waarvan een aantal op leeftijd is. Om de continuïteit te behouden zijn we op zoek naar vrijwilligers die samen met leerlingen van de basisscholen in onze gemeente op stap gaan om ze spelenderwijs de natuur te laten ontdekken, te beleven en te begrijpen.

Wat kun je er zien, ruiken, horen, voelen en ervaren? Samen op zoek gaan naar leuke ervaringen zoals steentjes zoeken langs de rivier en er mee ‘ketsen’. Struinen door de uiterwaarden en kriebelbeestjes en planten van dichtbij bekijken. Vogels spotten, diersporen zoeken, geluiden waarnemen, en nog veel meer. Lingewaard Natuurlijk heeft hiervoor een groot aanbod aan veldlessen tot haar beschikking, geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m groep 8. Tijdens deze educatieve veldlessen gaat het vooral om het beleven en het op een goede manier begeleiden van de leerlingen, zodat de veldlessen goed verlopen.

Wat vragen wij van je? Enthousiasme voor natuuronderwijs, waarbij enige basiskennis van de natuur wenselijk is. Per seizoen een aantal keer inzetbaar zijn als natuurgids of begeleider, en eigen vervoer naar de locaties (in Lingewaard) waar de excursies zijn. Leeftijd speelt geen rol, wél het fysiek in staat zijn om op een uitdagende manier in de natuur met de leerlingen aan de slag te gaan.

Is je interesse gewekt en wil je direct vrijwilliger worden? Of wil je misschien meer informatie? Neem dan contact op met Marga Elsinga, coördinator NME en excursies, via email: educatie@lingewaardnatuurlijk.nl

 

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑