Alles groeit geweldig in de moestuin voor kinderen Huissen

Het wisselvallige weer met zon en af en toe een bui, is ideaal. Wat eerst nog nergens op leek, ziet er nu toch echt uit als kool, boontjes, sla, en courgettes, een groentetas vol!

Ook het aantal kinderen dat op Landgoed Groot Holthuyzen een eigen tuintje heeft, is gegroeid. Maar de kinderen die op vakantie zijn, kunnen nu niet komen om te oogsten. En dat is een probleem. Want wie mag nu die prachtige biologische sla opeten? Moet die verpieteren? Er is een oproep uitgegaan om hier onderling iets voor te regelen. Laten we hopen dat het samenwerken en samen ervan genieten net zo hard groeit als de groentes.

Wat ondertussen ook geweldig groeit, is het onkruid. Rond de tuintjes en vooral ook op de tuintjes die nog niet in gebruik zijn genomen groeit het vanzelf door. En dat is minder leuk. Zouden de kabouters daar alsjeblieft wat tegen kunnen doen? Dezelfde kabouters die ervoor gezorgd hebben dat er ineens een insectenhotel stond, waar even later een groen dak op lag en dat nu al gevuld is met allemaal materialen waar insecten graag hun eitjes in leggen? 

Kabouters bestaan niet. Maar, wie weet, komt er op de een of andere manier ook ineens nog een schuurtje te staan om tuingereedschap en materialen in op te slaan? En waar je tijdens een bui kunt schuilen onder een afdakje? Wordt vervolgd… 

Helmut Rauschenberg 

Kinderen die een tuintje in gebruik willen nemen, kunnen zich aanmelden via info@lingewaardnatuurlijk.nl of 06-30092145 

Kindermoestuintjes Huissen

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑