Bevertochten in de Bemmelse (27 juli) en Gendtse (3 augustus) Polder

Op twee donderdagavonden gaan we met natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk op zoek naar de bevers in Lingewaard: op 27 juli in de Bemmelse Polder en op 3 augustus in de Gendtse Polder. Het aantal deelnemers aan deze excursies is beperkt, dus meld je snel aan!

Het gaat goed met de bever in Lingewaard. Dat kun je zelf ervaren tijdens onze excursies in de uiterwaarden bij Bemmel en Gendt. We bekijken er de leefomgeving van de bever en zoeken naar sporen zoals wissels, afgeknaagde takken en burchten. Zodra het gaat schemeren stellen we ons verdekt op, en hopen dan bevers te zien die beginnen met hun dagelijkse bezigheden.

  • Op donderdag 27 juli verzamelen we vanaf 20:00 uur bij de Veldschuur, Sportlaan 1m te Bemmel, en vertrekken daar om 20:30 uur.
  • Op donderdag 3 augustus verzamelen we vanaf 20:15 uur rond het witte bruggetje bij de Kaaksedam bij Gendt, en vertrekken daar om 20:30 uur.

Op deze excursies kan slechts een beperkt aantal mensen mee en aanmelden is daarom noodzakelijk. Inlichtingen en aanmelden: Gijsbert Peelen 06-10864179.

De tochten zijn niet geschikt voor minder validen. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar. Tip: Trek oude kleren aan, stevig schoeisel of laarzen, en neem een kijker mee.

bever in schemering

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑