Moestuinen voor kinderen van start in Huissen

WAT EEN PLEKJE!

Zijn we er rouwig om dat de opening van de moestuintjes op Landgoed Groot Holthuizen door de langdurige koude plens werd uitgesteld? En is het wel goed dat de opening nu samenviel met langdurige droogte, en dan ook nog vlak voor de vakantie? Nee natuurlijk! 
Maar dan hebben we meteen een belangrijk leermoment voor de jonge moestuinder te pakken: er is altijd wat. Als je wilt eten van wat je zelf hebt gezaaid, gelegd, geplant en gekweekt, moet je er wél iets voor doen. Daarbij krijg je gelukkig hulp van alle kanten, en vaak is het daardoor ook hartstikke leuk en ontzettend gezellig.  

Allereerst is er een pomp met een waterbak en de onmisbare gieters. Dan is er een grote hoop compost om zelf bij de jonge planten te doen. En een compostvat om het groenafval in te gooien. Er zijn buizen voor het spannen van netten zodat de reeën niet de groente opeten in plaats van de tuinder zelf. Er is een vijfsterren-insectenhotel in opbouw, met vetplanten op het dak (en nog heel veel leegstand). Een enkele jonge tuinder heeft al op het eigen landje een kleine B&B (spreek uit: bee and bee) geopend.

Op kweekperceeltjes staan al plantjes die de jonge tuinders voor eigen gebruik mogen verplanten naar hun eigen landje en er staan picknickbankjes voor de schaftpauze. Maar afgezien van dat allemaal: WAT EEN PLEKJE! 

Woensdagmiddag van 15 tot 16 uur (met uitloop) en zaterdagochtend van 10 tot 11 uur (met uitloop) zijn de uren om samen te tuinieren. Dan zijn er ook begeleiders om vragen te beantwoorden of om te helpen. Ingeschreven moestuinders krijgen de code voor het cijferslot, zodat ze op elk gewenst moment voor hun tuintje kunnen zorgen.

Wil je meedoen? Meer info? Mail naar Stichting Lingewaard Natuurlijk: info@lingewaardnatuurlijk.nl

Helmut Rauschenberg

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑