Excursie: Struintocht in de Bemmelse Polder

Zondag 18 juni 2023, 14:00- 16:30 uur

Het begin van de zomer nadert en op 18 juni is het vaderdag. Een mooie gelegenheid om onder de leiding van gidsen van Lingewaard Natuurlijk te genieten van de natuur in de Bemmelse Polder.

De planten, struiken en bomen staan er fris en groen bij. Overal kleuren de bloemen en het gonst van de insecten. Veel vogelsoorten zijn te bewonderen. Op onze ronde komen we zowel watervogels, weidevogels als bosvogels tegen. Zien we de roodborsttapuit of zelfs een prachtig blauw gekleurde ijsvogel? Goed kijken en luisteren is belangrijk en de gidsen helpen hierbij. Ook zien we sporen van de hier levende dassen, reeën en bevers en leren meer over deze fascinerende dieren.

Stichting Lingewaard Natuurlijk organiseert op zondag 18 juni een struintocht door de Bemmelse polder. Vanaf 13.45 uur verzamelen we bij de Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel en om 14.00 uur vertrekken we voor een wandeling van ca. 2½ uur door de naastgelegen polder.

Tip: Trek laarzen of stevig schoeisel aan en neem de verrekijker mee. Kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig, maar wel aanbevolen: via info@lingewaardnatuurlijk.nl of Jeroen Peters 06 – 109 344 14.

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑