Vogelexcursie in de Klompenwaard

Zondag 16 april 2023, 14:00- 16:00 uur

“Klein vogelijn op groene tak, Wat zingt g’een lustig lied” zong mijn moeder vroeger. Het antwoord op de vraag “Wie toch uw meester is geweest”, verderop in het liedje,  laat zich raden. Tegenwoordig weten we dat vogels de liedjes voor hun soortgenoten zingen. Het leuke daarbij is, dat vogels ook aan hun liedjes te herkennen zijn. Voor wie zich er een beetje in verdiept, gaat een wereld open. Naar vogels kijken en luisteren maakt de wereld vrolijker en interessanter.

Wie nieuwsgierig is en een aantal vogels wil leren kennen op uiterlijk, zang en voorjaarsgedrag, kan op zondag 16 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur mee met gidsen van Lingewaard Natuurlijk. In een wandeltocht door de Klompenwaard richten we ons voornamelijk op de aanwezige vogels en het herkennen van hun geluiden. Met de verrekijker worden de vogels op hat water en langs de oevers nader bekeken. Onderweg is er natuurlijk aandacht voor ontspruitend lenteleven.

Tip: kijker en fototoestel mee. Vooraf aanmelden niet nodig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Start bij de poort aan de ingang van de Klompenwaard: Sterrenschans, Doornenburg. Vanaf 13.45 uur bent u welkom. Informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

 

Huismus. Klik op de foto voor een groter exemplaar
Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑