Cursus ‘Kennismaken met de honingbij’

Iedere 2 jaar organiseert Stichting Lingewaard Natuurlijk samen met Imkervereniging Oost-Betuwe een kennismakingscursus over de honingbij. Deze cursus is bedoeld voor geïnteresseerden die zelf (nog) geen bijen willen gaan houden maar meer willen weten over het leven van solitaire- en honingbijen. De cursus bestaat uit twee theoriebijeenkomsten in april en twee praktijkbijeenkomsten in mei.
In de theorielessen gaat het over de wilde en solitaire bijen, de honingbij, het bijenvolk, het gedrag en taken in het bijenvolk, bijenproducten zoals honing, propolis en bijenwas en de betekenis van de honingbij voor onze voedselproductie. Aan de werkzaamheden van de imker wordt ook aandacht besteed.
De praktijkbijeenkomsten bestaan uit een bezoek aan de bijenstand van Landerij de Park en een bezoek aan imkerij Bloem in Nijmegen-Noord. De deelnemers kunnen, met beschermende kleding, meekijken in de bijenkasten en kennisnemen van het leven in de bijenkast en wat er zoal komt kijken bij het houden van honingbijen.
Cursusleider is Willem Verstijnen, mede-eigenaar van imkerij Bloem en tevens huisimker van de bijenstal van Landerij de Park. De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Waar:

  • De theorielessen worden gegeven in de Veldschuur, Sportlaan 1 M, in Bemmel.
  • De praktijkbijeenkomsten zijn in de bijenstal van Landerij De Park in Elst en bij Imkerij Bloem in Nijmegen-Noord. Deze adressen worden tijdens de cursus verstrekt.

Wanneer:

  • Theorielessen: vrijdag 21 en 28 april van 19.30-21.30 uur.
  • De praktijkbijeenkomsten zijn op zaterdag 13- en 20 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Kosten en aanmelden:
De cursus kost 40,00 euro per deelnemer (koffie/thee en cursusmateriaal inbegrepen). Aanmelden tot uiterlijk 15 april per e-mail via : willem.verstijnen2@gmail.com

Na aanmelding ontvang je informatie over de betaalwijze. Na de ontvangst van je betaling is je deelname definitief.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑