Excursie: Vos en das in de Gendtse polder

Zondag 19 maart 2023.

Na een zachte winter kondigt het voorjaar zich al een tijdje aan, een mooie tijd om een heerlijke wandeling te maken door de prille ontluikende natuur. Wilgenkatjes in bloei, de eerste voorjaarsbloemen laten zich zien, veulentjes en kalfjes dartelen rond en de vogels zingen weer volop om vrouwtjes te imponeren en het leefgebied af te bakenen.

Als je op 19 maart met onze natuurgidsen mee gaat, dan kun je samen met hen ontdekken waar naast Koniks, rode geuzen, reeën en bevers ook vos en das hun sporen achterlaten.

Om 13.45 uur verzamelen wij bij de dijkafrit Kaakse Dam in Gendt. Om 14.00 uur gaan we op pad tot 16.00 uur. De excursie is geschikt voor het hele gezin, kinderen zijn welkom vanaf 6 jaar. Aanmelden is niet nodig. Kosten: Geen, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Tip: laarzen aan, verrekijker en fototoestel mee. 
Nadere informatie: Jeroen Peters telefoon 06-10934414 of info@lingewaardnatuurlijk.nl  

Foto: Kitty Peters
Foto: Kitty Peters. Klik op de foto voor een groter exemplaar
Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑