Kliekjesdag boompjes en struiken bij Bomenhub de Veldschuur in Bemmel

Op zaterdag 4 maart 2023 tussen 14.00 en 16.00 uur is de laatste mogelijkheid vóór de zomer om jonge bomen en struiken te komen halen bij de Veldschuur in Bemmel. De bomenhub moet half maart leeg zijn, omdat daarna de basisschoolleerlingen weer komen voor hun schoolmoestuintjes.

Er staan nog genoeg boompjes, vooral Noorse esdoorns. Verder zijn er nog wat eiken, hulst, paardenkastanje, kornoelje en een aantal wilgen.

Op 4 maart is het echt kliekjesdag van de bomenhub Lingewaard Veldschuur. Einde van het tweede seizoen. Het initiatief van Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard was een groot succes. Meer dan 7000 boompjes en struiken hebben, tot nu toe, via de bomenhub een tweede leven gekregen in Lingewaard en omgeving.

De bomenhub is een onderdeel van de Meer Bomen Nu. Een campagne om in het hele land meer bomen aan te planten. Op die manier zorgen we voor meer CO2-opslag, houden we klimaatverandering tegen en verhogen we de biodiversiteit.

Nieuwe kansen in de herfst: in november 2023 starten we het nieuwe seizoen van de bomenhub met het oogsten van boompjes en struiken. Wil je een bijdrage leveren als oogstlocatie, plantlocatie of vrijwilliger, geef je dan op via de website www.meerbomen.nu

 

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑