Natuurgebied Plaksche Veld in Bemmel heeft een takkenril

De afgelopen weken is er weer hard gewerkt door de vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk in het natuurgebied Plaksche Veld dat onderdeel is van Park Lingezegen. Het gebied is weer een mooie takkenril rijker.

De vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk zijn weer enkele dagen in touw geweest op het Plaksche veld en hebben een takkenril aangelegd. De benaming mag dan weinig glamoureus klinken, toch zijn takkenrillen écht nuttig voor de biodiversiteit. Wil je er zelf ook eens eentje tevoorschijn toveren in je tuin? In dit artikel vind je meer informatie over deze ‘dode hagen’ en hoe je ze zelf kan maken. Een takkenwal is letterlijk een muur van dode takken, al dan niet met elkaar verstrengeld, waar soms ook bladeren of tuinafval aan wordt toegevoegd, dicht genoeg om enkele functies van de klassieke haag te vervullen. We hebben eerst een dubbele rij met palen geplaatst. Daarvoor zijn grove takken van de hazelaar gebruikt. Daarna hebben we wilgentakken verzameld. Mooi dat die in de buurt te vinden waren. In opdracht van de gemeente zijn de knotwilgen langs de Bemmelse Zeeg geknot. Deze takken hebben we verzameld en horizontaal tussen twee rijen palen gelegd. Ze vormen zo een natuurlijke barrière. De ruimte hiertussen gaan we opvullen met het snoeisel van de heggen en de fruitbomen. Zo wordt er niets afgevoerd van Plaksche veld,

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑