Veel vrijwilligers werken aan het onderhoud van het Plaksche Veld in Bemmel.

Op woensdag 1 februari zijn vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk en van vriendenploeg Het Zeuvende, druk in de weer geweest om de bijenheuvel op het natuurterrein Plaksche Veld in Bemmel te onderhouden.

De heuvel werd ontdaan van grassen en wilgenopslag.
De bijenheuvel is drie jaar geleden aangelegd. Een bijenheuvel is een zandberg waar bijen een holletje graven om te kunnen verblijven en om er te nestelen. Het nestje ligt, afhankelijk van de soort, op 5 tot 60 centimeter diepte. Veelal een eenvoudig tunneltje, soms uitgebreid met wat zijtakken. De nestcellen bevatten een klompje stuifmeel waarop het vrouwtje een eitje heeft gelegd. De nestcel wordt daarna afgesloten. Het onderhoud van de bijenheuvel bestaat uit het verwijderen van grassen en wilgenopslag. En dat moet handmatig gebeuren om de nesten van de bijen niet te verstoren. De bijenheuvel op Plaksche Veld is groot en daarom zijn we ontzettend blij met de extra handjes van de mannen van Het Zeuvende. Op deze plek nogmaals dank voor deze extra inzet. Op het Plaksche Veld wordt het gehele jaar werk uitgevoerd door vrijwilligers. Wil je op de hoogte gehouden worden en/of ook wel eens meehelpen dan kunt u contact opnemen met Lingewaard natuurlijk plakscheveld@lingewaardnatuurlijk.nl.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑