Bomen breng-haal-ruildag druk bezocht

De eigenaars van Paard-en-Zijn uit Malden zoeken boompjes en struiken uit die geschikt zijn voor hun paardenwei. Een Bemmelaar wil minder gras en meer struiken in z’n grote tuin en komt een boerenjasmijnstruik halen. Zo is er voor elk wat wils op zaterdag 7 januari tijdens de breng-haal-ruildag van Bomenhub Lingewaard de Veldschuur in Bemmel.

Het initiatief van Lingewaard Natuurlijk en Boomrijk Lingewaard, onderdeel van de landelijke campagne MeerBomenNu, slaat aan. Dit is het tweede jaar van de Bomenhub Lingewaard en er zijn inmiddels al 4500 boompjes en struiken gered. Deze boompjes en struiken komen van plaatsen waar ze niet kunnen uitgroeien. Ze zijn geoogst door vrijwilligers van MeerBomenNu of gebracht door inwoners van Lingewaard. En worden gehaald door mensen uit Lingewaard, maar ook door mensen die van veel verder komen. Deze zaterdag waren er zelfs bezoekers uit België die van het initiatief hadden gehoord.

Er volgen dit seizoen nog twee breng-haal-ruildagen: zaterdag 25 februari en 4 maart. Op beide dagen kun je tussen 14.00 en 16.00 uur terecht bij de Veldschuur aan de Sportlaan. Kom je wat brengen? Hang dan een kaartje met de naam aan jouw boompje. En haal de aarde tussen de wortels weg vanwege de beperkte inkuilruimte en om geen extra’s zoals zevenblad, haagwinde (pispotjes) en kweekgras te planten. Heb je advies nodig, of kom je voor aantallen groter dan 100, dan is van tevoren aanmelden handig. Dat kan via een mail naar bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl

 

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑