Herstart moestuintjes voor kinderen in Huissen.

In 2022 moesten de kinderen de Moeshoeve in Huissen verlaten vanwege de aanwezigheid van een invasieve agressieve mierensoort. De aanwezige planten en het schuurtje zijn vernietigd (verbrand). Inmiddels hebben we een nieuw perceel verworven op het landgoed Groot Holthuijzen. Dankzij de medewerking van de Landgoed eigenaar en de gemeente kunnen we dit jaar, 2023, een nieuwe start maken met een voor basisschoolkinderen zo belangrijk antwoord op de vraag: Waar komt ons eten vandaan?

In het eerste kwartaal, tot april, willen we het perceel inrichten om m.i.v. april kinderen de gelegenheid te geven zelf hun eigen voedseltuintje in te richten. Een moestuintje is educatief van opzet: de kinderen leren hoe compost te maken en te gebruiken, welke bodemdieren er zijn en welke daarvan zijn nuttig (wormen) en welke zijn schadelijk (slakken) voor de aanplant. De aangeplante groenten hebben ook voeding en water nodig. Niet gewenste planten (onkruid) dienen verwijderd te worden. Kinderen leren hiermee verantwoordelijkheid te dragen, doen vaardigheden op, leren samen te werken en om te gaan met teleurstellingen (bijv.: vraat van slakken, een oogst die mislukt)

We vragen vrijwilligers die mee willen helpen om het perceel in te richten en geschikt te maken voor gebruik door de kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook vragen we kinderen zich aan te melden die, eventueel met (groot)ouders, een moestuintje willen beheren om op biologische wijze hun eigen groente te kweken. Aanmelden graag door tussenkomst van de ouders. Geïnteresseerd? Aanmelden via  moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑