Excursie: Wintervogels in het Waterrijk.

Zondag 15 januari 2023.

Het Waterrijk is een onderdeel van Park Lingezegen en ligt grotendeels in de gemeente Overbetuwe, maar grenst aan gemeente Lingewaard en gemeente Arnhem. De aanleg van het park is begonnen in 2014 en het gebied heeft zich sindsdien zeer snel ontwikkeld. Nu is het een van de mooiste vogelgebieden in onze omgeving met o.a. roerdompen, blauwborsten, rietzangers, baardmannetjes en kleine – en grote karekieten. In de winter overwinteren er veel vogels uit Noord- of Centraal Europa, waar het nu kouder is dan bij ons. In het Waterrijk kunnen we dan soorten aantreffen, zoals kol- en brandganzen, grote zaagbekken, nonnetjes, kramsvogels en koperwieken. Soms zien we de zeldzame roodhalsgans of zelfs de middelste zaagbek.

Op zondag 15 januari kunt u mee het Waterrijk in met gidsen van Lingewaard Natuurlijk. De excursie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

We wandelen door het bos naar het uitkijkpunt, waar we hopelijk de nodige watervogels zullen zien. Met wat geluk vliegt er een vis- of zeearend over. Onderweg speuren we naar activiteiten van reeën en bevers. Een ding is wel zeker, er is altijd wat te beleven in de natuur!

Trek oude kleren en laarzen of stevig schoeisel aan en neem een kijker mee. Kinderen zijn welkom vanaf ongeveer 6 jaar.
Vanaf 13.45 uur verzamelen wij bij de parkeerstrook langs de Kampsestraat te Elst, dat is tegenover de Paardenmaat.
Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. Aanmelden is gewenst maar niet noodzakelijk via: Gijsbert Peelen 06-10864179 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Klik op de foto voor een groter exemplaar
Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑