Burgers voor bomen in Lingewaard

Op zaterdag 7 januari 2023 van 14.00 tot 16.00 uur is de volgende breng- haal- ruildag bij Bomenhub de Veldschuur Lingewaard aan de Sportlaan in Bemmel.
De bomenhub is een verzamelplaats waar vrijwilligers van Lingewaard Natuurlijk en Boomrijk Lingewaard boompjes bijeenbrengen om ze gratis uit te delen aan wie ze maar wil. De boompjes zijn geoogst uit parken, tuinen en andere terreinen waar ze als ‘opschot’ toch maar zouden worden weggemaaid. De bomenhub is een onderdeel van de campagne MeerBomenNu.
In het seizoen 2021-2022 lukte het vanuit onze bomenhub om 8000 boompjes en struiken van kansarme naar kansrijke plekken over te planten. We hebben de afgelopen weken al 1500 ongewenste zaailingen naar een nieuwe plek in Lingewaard overgebracht. We hebben nog steeds een enorm grote voorraad. Denk aan boerenjasmijn, vlinderstruik, framboos, eiken en esdoorns. Ook hebben we lijsterbessen die uit oogpunt van biodiversiteit een goede keuze zijn. Lijsters, merels, spreeuwen, vliegen, motten, bladwespen, (solitaire) bijen en hommels zullen het waarderen!
De boompjes die je op 7 januari brengt moeten tussen de 50 cm en 2 meter hoog zijn om ze succesvol te kunnen herplanten. Hang bij het inleveren een kaartje met de naam aan jouw boom. Het inleveren van boompjes bij voorkeur zonder kluit (aarde tussen de wortels) vanwege de beperkte inkuilruimte en om geen extra’s zoals zevenblad, haagwinde (pispotjes) en kweekgras te herplanten. Heb je advies nodig of kom je voor aantallen groter dan 100, dan is van tevoren aanmelden handig. Aanmelden kan via een mail naar bomenhub@lingewaardnatuurlijk.nl

Klik op een foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑