Excursie: Spoorzoeken in de Bemmelse polder.

Zondag 18 december 2022.

De winter staat voor de deur en de kortste dag nadert. Een uitgelezen moment om, warm gekleed en met je kijker in de handschoenen, de polder te verkennen. Op zoek naar sporen die het leven achter laat. Vooral de bevers zijn prominent aanwezig, maar ook kunnen de sporen reeën, vossen, vogels en zelfs dassen gevonden worden op de kale grond. Met de gidsen van Lingewaard Natuurlijk gaan we op zoek naar deze diersporen. We speuren op de grond naar pootafdrukken van das en vos en bekijken de verschillen met die van een hond. We zoeken bever- en reeënsporen om ons heen en kijken uit naar kramsvogels en koperwieken die nu in het land zijn, net als de in de weilanden grazende kolganzen. Misschien ontdekken we ertussen wel een enkele toendrarietgans, wat vroege brandganzen of de zeldzame roodhalsgans. Vergeet ook de planten niet, met hun verdorde staketsels vormen zij fraaie silhouetten in het landschap en geven het een winterse aanblik. De diverse soorten zijn nog prima herkenbaar. Op naar buiten, even een frisse neus halen!

Zondag 18 december vanaf 13.45 uur verzamelen we in de Veldschuur aan de Sportlaan 1M te Bemmel. De tocht start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Tip: laarzen aan en fototoestel of kijker mee.

Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage kan altijd. Aanmelden is niet noodzakelijk maar wordt wel op prijs gesteld.
Nadere informatie: Gijsbert Peelen 06-10864179.

Klik op de foto voor een groter exemplaar
Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑