Boomfeestdag in Lingewaard een groot succes

Op woensdag 16 november 2022 zijn door 350 kinderen van zeven basisscholen in de gemeente Lingewaard onder begeleiding van 50 vrijwilligers 2500 boompjes geplant. Een geweldig resultaat!

Op drie plaatsen in onze gemeente hebben enthousiaste kinderen hard gewerkt en bijna alle boompjes kunnen planten. Dit was op landgoed Groot Holthuizen in Huissen, de Gendtse Waard en bij de biogasvergistingsinstallatie in Bemmel.

Het weer was prachtig en iedereen genoot van de omgeving.

Er is een heg geplant van bijna 400 meter en er is een begin gemaakt met de ontwikkeling van een hardhoutooibos in de Gendtse Polder.

Bij aankomst werd de groep in tweetallen gesplitst, de ene helft begon met planten en de andere ging mee met een natuurgids van Lingewaard Natuurlijk voor de excursie in de omgeving. Halverwege de ochtend was er een korte pauze. Daarna wisselden de groepen. Aan het eind van de ochtend gingen de kinderen weer naar school.

De weesboompjes, boompjes die op een plaats staan waar ze niet kunnen groeien en die op de Natuurwerkdag op 4 november 2022 geoogst zijn, door kinderen van IKC Donatushof, zijn geplant op een plaats waar ze kunnen groeien.
Het appeltje, gesponsord door landwinkel De Woerdt, werd uitgereikt aan het einde van de ochtend en ging er na deze klus gretig in.

Volgend jaar weer? “Ja zeker ” is het antwoord van de kinderen.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑