Vrijwilligers gezocht voor de aanleg van een schoolmoestuin in Huissen.

Lingewaard Natuurlijk is op zoek naar vrijwilligers, die kunnen helpen in de moestuin van landgoed groot Holthuyzen in Huissen. De oude moestuin aan de Hoeve hebben wij verlaten wegens een exotische mierensoort. Wij zijn nu blij met deze nieuwe en veilige locatie waar kinderen in de basisschoolleeftijd een moestuin kunnen onderhouden en de kinderen die al een moestuin hadden verder kunnen tuinieren.  Het educatieve aspect van het schooltuinieren krijgt veel aandacht. Een schoolmoestuin is een middel om kinderen op een leuke en positieve manier dichter bij de natuur te brengen en ze te laten kennismaken met verschillende fasen en aspecten van het groeiproces. Wij bieden hulp bij het moestuinieren voor kinderen. Zo leren ze groente verbouwen op biologische wijze, oogsten, composteren, samenwerken verantwoordelijkheid nemen en zorgen voor hun tuin.

Deze winter willen wij gebruiken om het perceel geschikt te maken voor het moestuinieren. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die mee willen helpen het perceel geschikt te maken en eventueel ook bereid zijn om vanaf april 2023 de kinderen met woord en daad ter zijde te staan om hun kennis en vaardigheid op een hoger niveau te brengen. Interesse?

Meld je aan bij Jac Lamerichs 06-30092145 of info@lingewaardnatuurlijk.nl

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑