Lezing over het landschap: Sporen van een bewogen verleden

Donderdag 15 november 2022, 20:00 – 22:00 uur.

Sporen van een bewogen verleden

Het beeld van de Betuwe beschouwd vanaf de heuvels bij Arnhem en Nijmegen is een wijds en rustgevend landschap. Het enige dat beweegt is de wolkenlucht. Maar dat was wel eens anders. De regio Arnhem-Nijmegen is het meest bewogen landschap van ons land. Letterlijk, doordat ijs en water hier op onvoorstelbare wijze hebben huisgehouden.

Wij nodigen u uit om deze bijzondere lezing bij te wonen. Onze gastspreker is Wim Braakhekke, bioloog en natuurgids. Hij neemt ons mee naar het verre verleden van de Veluwe, Betuwe en Rijk van Nijmegen. Hoe is dit landschap ontstaan? Wat heeft de mens ermee gedaan? Waar zie je dat nog aan? Je ziet het pas als je het weet. Maar als je het weet kijk je voor altijd met andere ogen naar je vertrouwde omgeving.

U bent van harte welkom in de Veldschuur, Sportlaan 1M Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De kosten voor de lezing zijn €7,50 per persoon inclusief koffie of thee. Vrijwilligers betalen €5,00 en houders van de Vriendenkaart van 2022-2023 van Stichting Lingewaard Natuurlijk hebben gratis toegang. Vriendenkaarten kunt u kopen voor de lezing.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑