Landelijke boomplantdag 16 november 2022

Thema: met bomen werken.

Dit jaar gaan 350 kinderen van basisscholen in de gemeente Lingewaard de omgeving groener maken door bomen te planten. 

Het planten van bomen is van belang omdat bomen verschillende ecosysteemdiensten leveren: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht, geven ons zuurstof en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Bomen planten is werken aan een gezond klimaat!

Het belooft een hele happening te worden. De voorbereidingen zijn al in volle gang! De kinderen planten niet alleen bomen en struiken, maar krijgen ook een rondleiding in het gebied door natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk. We maken er een feest van en zo bouwen we met de jeugd aan een duurzame wereld. Dit jaar worden op drie locaties bomen en/of struiken geplant. Dit moet je echt meemaken!

Locaties: 

  • Park Holthuizen, aan de Huissensedijk, in Huissen,
  • Biogasvergistingsinstallatie Groen Gas Gelderland, Veronica 2 Bemmel,
  • Gendtse Waard, naast steenfabriek Rodruza (project K3 Delta/Rodruza).

Kom de kinderen aanmoedigen of help mee op woensdag 16 november tussen 9-12 uur. Je kunt je ook aanmelden als vrijwilliger bij: educatie@lingewaardnatuurlijk.nl  of via Rietje van Dalen telefoon 06 15008171.

 

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑