Natuurwerkdag op het Plaksche Veld in Bemmel.

Op zaterdag 5 november 2022 organiseert Lingewaard Natuurlijk in het kader van de landelijke natuurwerkdag twee leuke activiteiten op het Plaksche Veld in Bemmel.

We gaan onze handen vies maken om weer een bloemrijk veld te creëren. Met behulp van klei en zaad gaan we zaadbommetjes maken en deze natuurlijk gooien! Het zaad dat we gebruiken is van inheemse bloemen zodat het Plaksche Veld een mooi bio divers park wordt.

Een natuurlijke en zeer nuttige afscheiding die perfect in het boerenlandschap past is de takkenril. Een takkenril maak je door twee rijen met om de meter een paaltje in de grond te slaan en deze dan dicht te vlechten met bijvoorbeeld lange wilgentakken. Zo zijn er twee muurtjes gemaakt waar je al je snoei en maai afval in kwijt kan. Tegelijkertijd heb je een natuurlijke afscheiding gecreëerd die ook nog eens dient als schuil en nestgelegenheid voor talloze dieren!

Heb je zin om mee te helpen? Meld je dan aan.

Ga naar natuurwerkdag.nl, klik op ‘zoek een klus’ en zoek de locatie op de kaart of zoek op Bemmel.

Klik op de foto voor een groter exemplaar.

Archief van Nieuwsberichten

© 2024

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑